Skip to content

TRAINING

ORIENTEERING, THE NEXT LEVEL.

Let's train.

Oefening baart kunst! Om beter te worden in orienteering moet je zowel je fysieke uithoudingsvermogen ontwikkelen als je technische kaartleesskils aanscherpen. De beste oriënteurs zijn diegenen die snel en lang kunnen rennen op verschillende soorten terrein en zelden de verkeerde route kiezen. Het is dus jouw uitdaging om het tempo, waarbij je de kaart nog correct kan lezen, zo hoog mogelijk te leggen.

Als je een betere oriënteur wil worden is trainen een must!

Trainen kan je op zelfstandige basis of samen met een ervaren oriënteur op elk moment doen. Let er echter wel op dat je tijdens een training enkel in parken en openbare domeinen van de paden mag waar dit ook is aangegeven. Overal anders dien je op de paden te blijven.
Enkele trainingstechnieken en hulpmiddelen kan je alvast hieronder op de pagina vinden.

Je kan jezelf sterk verbeteren door op regelmatige basis deel te nemen aan de regionales, je hebt er verschillende moeilijkheidsgraden in omlopen waardoor je geleidelijk aan kan opbouwen. Daarnaast leer je er andere (meer ervaren) oriënteurs kennen die je om tips en tricks kan vragen. Deelnemen is trainen!

Er zijn verschillende clubs die op een regionaal evenement geregeld een specifieke training aanbieden, deze informatie kan je terug vinden op de kalender bij de details van de event pagina of informeer bij jouw club.

Sluit je aan bij een orienteering club voor een persoonlijke begeleiding en extra trainingen. Clubs bieden regelmatig fysieke trainingen, technische trainingen, stages, of buitenlandse activiteiten aan voor hun leden. 

Hier vind je alle clubs terug.

#ORIENTEERINGVLAANDEREN

Kalender Training.

Deze kalender vermeld de eerstvolgende training en regionale wedstrijden.
Bekijk de volledige kalender voor alle competities. De moeilijkheidsgraad staat in kleur aangeduid, van gemakkelijk naar moeilijk: groen, blauw, rood. Kijk steeds bij de gedetailleerde info van elk event voor de trainingsmogelijkheden.

Geen evenementen gevonden!

Hulpmiddelen.

Er zijn verschillende hulpmiddelen en analyse tools die je kan gebruiken om je orienteering skills te ontwikkelen. Hier vind je er enkele.

Quickroute

Eenvoudige weergave van een GPS-route op een oriëntatiekaart.

Meer info

Livelox

Registreer en vergelijk uw oriëntatieraces met familie, vrienden en concurrenten.

Meer info

GPS Route

Gebruik de GPS op je smartphone om orienteering te oefenen zonder controlepunten te hoeven uitzetten. De APP beslist of u een controlepunt al dan niet hebt bereikt.

Meer info

Splits Helga

Analyseer je split-tijden na de competitie.

Meer info

Video.

Leuke O-video’s. Orienteering mistakes, GPS route op kaart, focus op beleving. Lorem ipsum dolor si amet.

Orienteering Video
1/3 videos
1
Orienteering Part 1 - The Map
Orienteering Part 1 - The Map
2
Orienteering Part 2 - Planning your route
Orienteering Part 2 - Planning your route
3
Orienteering Part 3 - Finding your way
Orienteering Part 3 - Finding your way

Vaste parcours.

Verspreid over heel Vlaanderen vind je Mapico orienteering parcours, meestal in parken en domeinen. In deze domeinen vind je kleine weersbestendige plaatjes, voorzien van tekening, kleur, letter en cijfer. Deze plaatjes vormen de basis voor een brede waaier aan leuke en speelse orienteering opdrachten, die heel interessant zijn voor scholen en verenigingen die willen kennismaken met orienteering, maar ook leerrijk zijn voor beginnende oriënteurs of als je wil trainen. De info over de domeinen met Mapico parcours en hoe je het uitgebreide oefeningen pakket (kaartjes en opdrachten) kan verkrijgen, vind je op de overzichtskaart door op het domein te klikken.

Welkom Terug!

Vrijwilligers die een login toegestuurd kregen, kunnen hier inloggen.